info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Jókedvű, vidáman harsogó csoport vette be a gyulai Almásy-kastélyt. A több mint 20 fős, Olaszországból érkezett galerit egy gyulai pedagógus, az Erkel Ferenc Gimnázium olasztanára kalauzolta. Az önfeledt lurkók itt tartózkodásuk során a bel- és külföldön egyaránt közkedvelt üdülőhely nevezetességeit vették sorra, így nem csoda, hogy a tavaly márciusban átadott látogatóközpont sem maradhatott le a bakancslistájukról.

A 21 fős diákcsoportot három olasz pedagógus is kísérte, jövetelük céljáról, benyomásaikról Teresa Pimtori, a Budrioban (Bologna) található, Giordano Bruno nevét viselő iskola igazgatója nyilatkozott. Mint fogalmazott, azért jöttek, hogy jobban megismerjék Magyarországot és azért is, mert számukra rendkívül fontos, hogy elmélyítsék a testvérvárosi, valamint testvériskolai kapcsolatokat.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megtekintését az Erkel gimnázium munkatársai vetették fel, de természetesen a bakancslistán előkelő helyen szerepelt a gyulai iskola névadója szülőházának, az Erkel Ferenc Emlékháznak a meglátogatása is – tette hozzá.

Ismertetése szerint kiadós sétát tettek a városban, melynek során a városháza előtt még csoportképet is készítettek, majd betértek a városi könyvtárba és a várat, valamint az erődítmény környékét is megcsodálták.

Teresa Pimtori úgy fogalmazott, nagyon tetszik neki a város, szépen rendben van tartva, rendezettek a parkok és nagyon kedvesek az emberek. Benyomásairól szólva hozzáfűzte, el van ragadtatva és az sem utolsó szempont, hogy a magyar ételek nagyon finomak – húzta alá végül. A fordításban, tolmácsolásban Oltean Florentina, az Erkel Ferenc Gimnázium olasz nyelvtanára volt segítségünkre.

Skip to content