info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Bagdi-Bella1

A szeretet összetart – Bagdi Bella koncert Gyulán

Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, aki dalaival tanít. Azokat a tanításokat zenésíti meg, amelyek az ő életére is nagy hatással vannak, és amelyeket pozitív megerősítések formájában ad tovább az embereknek. Dalai egyre több emberre vannak gyógyító, erőt adó, nyugtató és feltöltő hatással.

A fent említett hölgyemény nagyszalontai születésű, szülei azonban ma is Gyulán élnek. Milyen kicsi a világ! – kap a homlokához az ember, s kedves fél mosollyal hozzáteszi, minden út Gyulára vezet. Nyilván nem véletlenül, hiszen ez a tüneményes ékszerdobozként jellemezhető, történelmi és kulturális kincsekkel gazdagon megáldott kisváros már annyi nagy tehetséget adott a világnak. Hogy ez mennyire igaz, számos példa igazolhatja, de nekünk most éppen elég ez az egy.

Bella a motivációs és önfejlesztő koncertjein arra törekszik, hogy a zene erejét felhasználva tanuljunk magunkról és a világról, továbbá olyan zenés gyakorlatokat alkalmaz, amelyek által lehetőségünk van fejlődni, változni. Ha kell, sziporkázóan vidám, könnyed humorral fűszerezve, ha kell, meditatívan lágy, befelé fókuszálva a figyelmünket. Bagdi Bella pozitív zenéje kuriózumnak számít Magyarországon. Hangja, személyisége és zenéje képes feltölteni korosztálytól függetlenül mindenkit. Gyerekeknek, felnőtteknek és az idősebb korosztálynak is érdemes megtapasztalnia élőben, amit Bella adni tud!

Prózai színésznek készült…

Mint az indulással kapcsolatosan fogalmaz, a saját életét szerette volna rendbe tenni, saját magát meggyógyítani és az ehhez vezető lehetőségeket kereste, kutatta 27 éves korában. Ezt megelőzően nem foglalkozott önfejlesztéssel, személyiségépítéssel. – A gondolatok tudatos formálása, pozitív irányba fordítása kiemelten fontos, de a mantrázás nem túl élvezetes, néha inkább fárasztó tevékenység – érzékelteti, hozzátéve: énekelve-gitározva sokkal természetesebben előhívhatóak az építő jellegű üzenetek. Állítását személyes példával támasztja alá, mint mondja: 15-16 éves kora óta gitározik, kedvenc verseit, valamint a számára hangsúlyos üzeneteket megzenésítette, de eleinte csupán a saját szórakoztatására.

Álmában sem gondolta volna, hogy énekesnő legyen – meséli, kiemelve: prózai színésznek készült. Azt is elmondja, Beszterczey Attilát is ebből az időszakból, a színészképző iskolából ismeri (Beszterczey Attila színművész, a gyulai koncert szervezője, a Művház munkatársa). A zenei előadói kezdeménynél megtapasztalta az igazi szabadságot, mivel csupán saját magának és egy szűk körnek játszott. Hozzáteszi, annyi kedves, megerősítő visszajelzést kapott, hogy elhatározta, szeretné másoknak is átadni ezt az érzést.

„Szép a világ, gyönyörű a világ és nincs hiba benne”

Az énekes dalszerzőként ismert és elismert Bella Dsida Jenő, Őszintén megdicsérjük az egész világot című versének kezdő sorát citálja, mint elsődleges motivációs üzenetet, aláhúzva: egy időben még a buszon is ezt, a saját maga által megzenésített poémát dúdolta. Azon kérdésre, hogy hitbéli indíttatás található-e a pályán elindító folyamat triggerei között, ismerteti: van is és nincs is. – Igen, van kapcsolatom Istennel, ami viszont nem köthető egyházhoz, hiszen a szeretet Istenében hiszek. Ha csak a testre bízom az életemet, akkor van okom aggódni – vallja. Fontos a bizalom, vezetve lenni, mert ez egy lazább, elengedettebb út. Ha nem erőből élünk, hanem isteni vezetés által, akkor sokkal könnyebben tudnak megnyilvánulni a csodák és ebben az értelemben természetesen van hitbéli indíttatás – összegez.

Interaktív koncert Gyulán

A szeretet összetart – ezt a címet viseli a koncertsorozat, s ennek az a gondolatiság az alapja, hogy a szeret mindenhol, bennünk is jelen van. Olyan dalok hangoznak majd el a november 17-én tartandó gyulai koncerten is, ami által többet érezhetünk ebből az erőből. A repertoár készen várja a közönséget, de jó nagy adag játéklehetőség is benne van, hiszen a koncertek interaktívak. Az előadó és közönsége rezonál egymás visszajelzéseire, így a dalok is változhatnak. Az éneklés egyfajta lelki gyakorlatként is felfogható, mert segíti a lélek felszabadulását és a test gyógyítását is elősegítheti. Kölcsönös lüktetés, pulzálás valósulhat meg, amit együtt lehet alakítani – enged betekintést a kulisszák mögé.

A gyulai interaktív koncertről szóló bővebb információk IDE kattintva érhetőek el!

Skip to content