info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed felhívására egy év alatt megközelítőleg 38,5 millió forint gyűlt össze. A koraszülöttek életesélyeinek javításáért bevethető mentőautó ünnepélyes átadása szeptember 30-án lesz Gyulán a Várkertben, a munka azonban folytatódik, hiszen a feladat ellátásához szükséges különleges eszközök beszerzése és a jármű fenntartása is tekintélyes anyagi forrásokat igényel.

– Fantasztikus érzés, hogy ennyire közel vagyunk már a célhoz – fogalmazott Abdul doki az eddig összegyűlt adományokkal összefüggésben. Kiemelte, ez az eredmény nem csupán az ő munkájának gyümölcse, egyedül nem lett volna erre képes, rengeteg jó ember segítette ezen az úton. – Barátok, családtagok, közeli és távoli ismerősök, kedves ismeretlenek támogatták a célt, nélkülük nem juthattunk volna el idáig – mondta.

A gyűjtés 2016-ban indult, tavaly ősszel Incze László és Erdei-Kovács Zsolt, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársai készítettek interjút, akkor 4 millió forint volt az alapítvány számláján. Ez azóta több mint 34 millió forinttal bővült a támogatásoknak, a támogatóknak köszönhetően.

A koraszülöttek életesélyeinek javításáért

Gyűjtés indult egy különleges felszereltségű mentőautó beszerzésére, a koraszülöttek életesélyeinek javításáért – A kezdeményezésről dr. Abdulrahman Mohamed mesél az alábbi videóban.Ha teheti, támogassa a célok megvalósulását.Videó: László Incze

Közzétette: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont – 2016. november 18.

 

– Mindenki nagyon sok energiát fektetett a sikerbe, nagyon sokat köszönhetek nekik. Jóban és rosszban is mellettem álltak, támogattak minden lépésben és elviseltek, amikor ideges, fáradt vagy éppen szomorú voltam és segítségre volt szükségem. Ott voltak éjszaka, ott voltak reggel és ott voltak délután is, mindig tették a dolgukat. Külön köszönet jár Faragó Évának, de hálásan köszönöm mindenkinek, ezt soha nem fogom elfelejteni – foglalta össze.

A szeptember 30-án tartandó ünnepélyes mentőautó-átadóval a gyűjtés nem áll meg, hiszen még rengeteg tennivaló van. A projekt három fázisból áll, az első lépés a mentőautó beszerzése. A második a műszerek, például a lélegeztető gép, az inkubátor, az infúziós pumpák, a monitorok, a felnőtt- és a gyermek sürgősségi táska megvásárlása. Végül pedig, az üzemeltetés, ami állandó feladatot ad és szintén jelentős költségekkel jár.

A munka tehát folytatódik, de azért egy picit meg lehet állni és ünnepelni ezt a példaadó összefogást. Szeptember 30-án a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársai családi napot szerveznek a Várkertben, már 14 órától gyermekprogramok várják a Békés megyei családokat.

14:00 Bábika játszóház és Pepe Manó legújabb kalandjai

14:45 Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása

15:30 Gyula Város Egyesített Óvodájának előadása

15:50 Gyermek Táncház

16:30 Mentőautó érkezése – Karácsonyi János Katolikus Gimnázium Kórusának előadása

16:30 Köszöntő beszédek

17:00 Mentőautó ünnepélyes átadása

17:10 Gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Csoport bemutatója

17:40 Mulholland Sadie és zenekara

17:50 600 szeletes torta szétosztása

18:00 Pernahajder Campbell koncert

19:00 Tűzijáték

Skip to content