info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az állandó- és az időről-időre megújuló időszaki tárlat mellett garantált programokkal, például pincetárlattal, játékos szalon délutánnal, barokk kori alkotóházzal is várja a tartalmas, érdekes, izgalmas, családi szórakozásra vágyó érdeklődőket. A garantált programokon való részvétel ingyenes, míg a pincetárlat kastélybelépővel tekinthető meg.

Történelmi oknyomozás a pincében

A pincetárlatot és a játékos szalondélutánt minden hónap első szombatján tartják, előbbit 13, 14 és 15 órai kezdéssel, míg utóbbi, társas- és kártyajátékokat felvonultató esemény 15 órakor startol. A pincetárlat alkalmával egy évszázadokon átívelő történelmi rejtélyre derülhet fény, előzetesen csupán annyit, hogy a rekonstrukciós munkálatokhoz kapcsolódó régészeti feltárásokon három, koponya nélküli csontváz került elő a kastély egyik pincéjének padlózata alól.

Bővebb információk, további részletek IDE kattintva érhetőek el

A játékos szalondélután 15 órától egészen 18 óráig tart, a kávézó szalonjában a közös játék, a tartalmas családi szórakozás élményét élhetik meg a résztvevők. Egy-egy alkalommal akár tízféle játékkal is meg lehet ismerkedni, de arra is lehetőség adódik, hogy a bridzs alapfogásait sajátítsuk el, méghozzá szakértő segítség mellett.

A fotó illusztrációként szolgál

Minden hónap második és utolsó szombatján 15 és 18 óra, illetve 15 és 17 óra között a női szalon szolgáltat hasznos, érdekes és természetesen szórakoztató ismereteket, elfoglaltságokat. Többek között a kézimunka, gobelin, hímzés, valamint a virágkötészet és az ékszerkészítés alapvető fortélyaival lehet megismerkedni. Ez utóbbi elfoglaltság az illatos ékességek fantázianevet viseli.

Az esemény keretében lehetőség adódik közelebbről is megismerkedni a virágkötészettel. A résztvevők készítettek már élővirág-csokrokat, élővirággal tűzött tálakat, nyakbavalókat, csuklódíszeket, díszkoszorúkat, szárazvirág-képeket, ajtó- és ablakdíszeket is. A saját készítésű szépségekre vágyó érdeklődők minden hónap utolsó szombatján 15 órától 17 óráig élhetik ki kreativitásukat.

A barokk kori alkotóházat minden hónap utolsó előtti szombatján tartják, s nagy népszerűségnek örvend, főként gyermekeknek szól. Ezen, 10 óra 30 perctől 13 óráig tartó elfoglaltság keretében ékszerdobozt, legyezőt és ezernyi más érdekes holmit készíthetnek a kézművesség iránt érdeklődő ifjoncok.

Bővebb információk személyesen is kérhetőek, azonban érdeklődni telefonon, a 06-66/650-218-as számon, továbbá mailben, az info@gyulakult.hu címen is lehet!

Fotó: Incze László és Bencsik Ádám

Szerző: Erdei-Kovács Zsolt

Címkék: , , , , , ,
Skip to content