info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A több évtizedes múlttal bíró eseményt péntek 13-án immár 13. alkalommal rendezték meg. A töpörtyűknek szervezett megmérettetés mindenképpen szerencsésnek mondható, hiszen több mint 20 Békés megyei jelentkező mesélt igen nagy átéléssel, a hallgatóság legnagyobb örömére.

Az idei esztendőben is a lovagterem adott otthont a Mátyás király Monda- és Mesemondó Versenynek, melyet 13. alkalommal rendeztek meg a Békés megyei általános iskolák 4. és 5. osztályos nebulói részére. A rendezvénynek a gyulai vár lovagterme hetedik éve ad otthont.

Az eseményt 2017-ben október 13-án tartották meg. Mint Ágnes Kovács játékmester, társszervező elmondta, idén összesen 22 tanuló jelentkezett, az ifjoncok Gyuláról, Békésről, Dévaványáról és Gyomaendrődről érkeztek, s a hagyományoknak megfelelően öltözetüket is igyekeztek a mondókájukhoz igazítani.

A gyermekek produkcióit rangos szakmai zsűri értékelte: Harangozó Imre néprajzkutató, Marsi Katalin, az Arany János Művelődési Egyesület képviseletében, valamint Varga Enikő, a Harruckern János Közoktatási Intézmény magyartanára.

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Még több fotó a vár Facebook-oldalán!

Skip to content