info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Vizsgáljuk meg közelebbről, mit is jelent ez a kifejezés. A gyulai kiállítóterek, rendezvényhelyszínek, ezer szín történelmi és kulturális vetülettel bírnak. Hogyan lehet méltó módon, egységesen, informatív formában megjeleníteni az Almásy-kastélyt, a várat, a művelődési központot, az Erkel emlékházat, a Kohán Képtárat és a Ladics-házat, s az intézmények kínálta lefegyverző programarzenált? Erre a kérdésre ad ütős, kreatív, frappáns, könnyen értelmezhető választ ez a játékos szóösszetétel.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kötelékébe tartozó intézmények folyamatos fejlesztés alatt állnak: a gondos gazda szemlélete minden momentumban érvényesül. Az önkormányzati cég kommunikációs csapata, ahogyan minden egyes munkatársa, éjt nappallá téve munkálkodik azon, hogy a látogatók, érdeklődők számára könnyen elérhetővé tegyék az alapvető információkat.

A megjelenítésben külső segítséget is szükséges volt igénybe venni, így jött a képbe Flanek Péter. A fővárosban élő grafikus már letette névjegyét, például a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont arculatát is ő készítette.

A történelmi fürdőváros legrégebbi épített öröksége, a vár is önálló arculatot kapott, valamint a nonprofit kft. teljes kínálatát lefedő megjelenés, a Gyulakult is neki köszönhető.

Révedjünk el cseppet a közelmúlt, hasonló jellegű eseményeiben: a kastély honlapja 2016 márciusában indult, a vár oldala a tavalyi év decembere óta érhető el, míg az Erkel Ferenc Emlékház weblapja január elején nyerte el végső formáját.

Érdemes ínhüvely-gyulladásig kattintgatni, többször is rápillantani az oldalakra, hiszen nemzetközi szinten is megállják a helyüket, s nem csupán a többnyelvűség, hanem a megjelenés, valamint a tartalom információértéke alapján is.

A gyulakult.hu oldalon a legnagyobb hangsúlyt az Erkel Ferenc Művelődési Központ kapja – szögezte le Fábián Tamás.

A nonprofit kft. kommunikációs vezetője azt is kibontotta, ezen intézmény rendezvényei, eseményei is itt jelennek majd meg, ahogyan például az Erkel Ferenc Múzeum is ilyen módon mutathatja meg felbecsülhetetlen történelmi és néprajzi kincseit.

A kastély, a vár és az emlékház önálló honlapot kapott – húzta alá, kiemelve: ezen intézmények iránt érdeklődnek leginkább a Gyulára érkező, illetve úti célt kereső bel- és külföldi turisták, továbbá a helyi, Békés megyei lakosok is.

Mint Fábián Tamás fogalmazott: ezek a felületek alapvető információkkal szolgálnak, ami egyfelől valóban kedvet teremthet a látogatáshoz, másrészt minden segítséget megadnak annak megtervezéséhez. Az oldalak statikusak, hiszen a közönséggel az interaktivitást közösségi felületeinken szeretnénk folytatni. Az online felületek mellett a művelődési központ és a kiállítóhelyek kínálatát tartalmazó havi műsorfüzet kap nagyobb hangsúlyt – ismertette.

Észrevételeket szívesen fogadunk, a véleményeket az info@gyulakult.hu címre várjuk!
Címkék: , , , , ,
Skip to content