info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Az elmúlt évek egyre inkább azt bizonyítják, hogy a turisták nem csak fürdeni járnak Gyulára, keresik azokat a kalandokat és élményeket is, amiket a város kiállítóhelyei kínálnak számukra. A múzeumok látogatottsága évről évre emelkedik. Ebben hatalmas szerepük van természetesen az ott dolgozóknak, akik mindent megtesznek azért, hogy vendégeik ismereteit élményszerűen gazdagítsák, hogy aztán a távozók ismerőseiket is a látogatásra buzdítsák, sőt ők maguk is visszatérjenek még.

A látogatószám bővülést persze az is segíti, hogy a múzeumok a turisztikai főszezonra évek óta a megszokottól eltérő, hosszított nyitva tartással készülnek.

A kiállítóhelyeket üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. vezetése nem kívánja a turistákat a fürdőben pihenés és az élményszerzés közötti választás elé állítani, ezért a két leglátogatottabb turisztikai attrakció hosszabban tart nyitva a főszezonben, miközben a többi múzeum látogathatósága is bővül.

Július 1. és augusztus 20. között a vár, az Almásy-kastély, az Erkel emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár is valamennyi napon (tehát hétfőn is) megtekinthető. A kiállítóhelyek 10-18 óra között várják a látogatókat; a Kohán Képtár és a Ladics-ház is, amik egyébként az év többi szakában fél-fél napokon látogathatók.

A vár és a kastély ennél is több lehetőséget biztosít az érdeklődőknek. Előbbi minden nap délelőtt 9-től este 7-ig tart nyitva. A nyitva tartás a Gyulai Várszínház előadásai miatt változhat. Az esetleges korábbi zárásról a vár Facebook oldalán adnak tájékoztatást.

A kastély esetében koncentráltabb a hosszított nyitva tartás: pénteken és szombaton 21 órakor zár a látogatóközpont.

A gyulai kiállítóhelyek nyitva tartása július 1-augusztus 20. között:

Gyulai Vár

hétfő-vasárnap 9.00-19.00

A Gyulai Várszínház produkciói miatti esetleges változásokról a vár Facebook oldalán adnak tájékoztatást.

A jegykiadás utolsó időpontja – esetleges korábbi zárás esetén is – zárás előtt egy órával.

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

vasárnap-csütörtök 10.00-18.00

péntek, szombat 10.00-21.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.

Erkel Ferenc Emlékház

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt fél órával.

Ladics-ház

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

Kohán Képtár

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

Címkék: , , , , , ,
Skip to content