info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
hedry-maria-zrinyi-ilona-474-279-87921

Magyar kultúra napja: Zrínyi Ilona életéről szóló monodráma a várszínház kamaratermében

A magyar kultúra napjához kapcsolódva, a január 22-től február 1-ig tartó időszakban öt helyszínen összesen hét esemény szolgálja ki a magas minőségű kulturális programokra vágyó gyulaiak és természetesen az aktív, szellemi kikapcsolódásra áhítozó turisták igényeit.

Január 22-én 19 órai kezdettel Hedry Mária: Zrínyi Ilona című monodrámája lesz látható a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

A magyar kultúra napjához köthető további programok csupán egy kattintásra találhatók!

A monodráma hitelesen mutatja be Zrínyi Ilona sokarcú, izgalmas alakján, drámai sorsán keresztül a magyar történelem egyik legbonyolultabb, s egyben legvitatottabb korszakát. Zrínyi Ilona Thököly Imréhez és fiához, Rákóczi Ferenchez fűződő viszonya alkotja a darab fő gerincét. Mint nő, mint anya, s egyben a hazaszeretet példátlan, emblematikus személyisége jelenik meg az előadásban, s teszi hitelessé a konfliktusok közötti emberi nagyságát.

Az előadás egyik újszerű, erős darabja lehet az ifjúság számára tervbe vett, nemzeti identitást erősítő programoknak. Az előadás hiány pótoló szerepet játszik a történelmi drámák sorában, amelyek a színház eszközeivel gyarapítják a nézők történelmi ismereteit.

Zrínyi Ilona: Juhász Róza
Dramaturg: Kulcsár Edit
Díszlet, jelmez: Libor Katalin
Zene: Rossa Levente
Rendező: Árkosi Árpád

Jegyár: 1000 Ft, diák: 500 Ft.

Helyszín: Gyulai Várszínház Kamaraterme

Címkék: , , , , ,
Skip to content