info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Kóstolta már a 19. században oly népszerű csokoládé levest? Hallott már a nemzeti édecsről? Tudja, hogyan készült a borsóleves disznófüllel? S vajon miként zajlott a zsúr a 19. században? Többek között ezekre kaphat választ október 7-én, a gyulai kiállítóhelyeken – amellett, hogy több korabeli ételt meg is kóstolhat.

Őfelségessége, a csokoládé leves

Szeptember 25. és november 12. között rendezik idén a Múzeumok Őszi Fesztiválját. Gyula közkedvelt kiállítóhelyei (a vár, az Almásy-kastély, a Ladics-ház, az Erkel emlékház és a Kohán Képtár) is csatlakoznak az országos kezdeményezéshez. Októberben két hétvégén (7-én, majd 14-15-én is) különleges tematikus napokkal várjuk az érdeklődőket.

Október 7-ére (szombatra) gasztronómia történeti utazást kínálunk valamennyi múzeumba. A negyed 11-kor az Erkel Ferenc Emlékházban induló programsort ráadásul úgy állítottuk össze, hogy a régi ételek iránt érdeklődők valamennyi helyszín eseményén ott lehessenek. Így az arra vállalkozók a 16. századtól végigkóstolhatják a következő 400 évet a malacsülttől a teasüteményeken át a csokoládé levesig.

Ide kattintva még többet megtudhat a helyszínek különböző kínálatairól, kiválasztva, a gasztronómia történet mely epizódjáról szeretne több információt. Persze érdemes valamennyi kiállítóhelyet meglátogatni, erre külön kedvezményes belépőt ajánlunk.

A kóstolási lehetőségek miatt a helyszínekre előzetesen jelentkezni kell; a regisztrációs felületeket is elérheti innen.

Skip to content