info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Felhívás magánkézben lévő Kohán György képek kiállítására

Kohán György Kossuth-díjas festőművész születésének 110. évfordulója alkalmából az alkotó hagyatékát kezelő Kohán György Alapítvány, valamint a nevét viselő képtárat működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. a gazdag Kohán-életmű magánkézben lévő alkotásaiból tervez egy jubileumi időszaki kiállítást a gyulai Kohán Képtárban, 2020 nyarán.

A tárlat megvalósítása annak a kezdeményezésnek a folytatása, mely képzőművészeti magángyűjtemények, a nagyközönség számára soha, vagy csak ritkán látható műalkotások bemutatkozásának ad lehetőséget a Kohán Képtárban. Így a 2018-ban Hunya Gábor, és 2019-ben Böhm József műgyűjtők kollekcióiból rendezett sikeres kiállítások után most a magánkézben lévő Kohán műveket tervezzük bemutatni.

A különleges kiállítás létrejöttéhez kérjük azok jelentkezését, akik rendelkeznek Kohán György festményeivel, grafikáival.

A tárlat tematikája a beérkezett művek alapján fog kirajzolódni.

A tervezett kiállítás anyagához kölcsönzésre felajánlandó műalkotások fotóit a szervező intézmény a muzeum@gyulakult.hu e-mail címre várja 2020. március 31-ig. További információ a +36 70 336-6126-os telefonszámon és e-mailben kérhető.

További érdekességekért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , , ,
Megszakítás