info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

Kulturális Örökség Napjai

2017-09-16 - 11:00 - 16:30

Építéstörténeti érdekességek a Gyulai Várban és az Almásy-kastélyban. Két helyszín, két igazán érdekes, különleges és egyedülálló épület, valamint két lehengerlő, nagy tapasztalatú előadó Gyulán, a Kulturális Örökség Napjai, European Heritage Days elnevezésű kezdeményezésalkalmából.

Szeptember 16-án 11 és 15 órától egy-egy előadás várja az érdeklődőket, a kastélyban Szilágyi Sándor történész-tárlatvezető, míg a várban Cseresznyés János történész avatja be az érdeklődőket a két fantasztikus épület nem kevésbé fantasztikus történetébe. A két eltérő időpont lehetővé teszi, hogy a közel hat évszázados erődítmény és a mintegy három évszázados kúria, valamint az itt élt családok története iránt érdeklődők mindkét előadáson részt vehessenek. Azért is érdemes ilyen módon szervezni az erre a szombatra eső programokat, mivel a két egyedülálló épület története szorosan összefügg, gyakorlatilag elválaszthatatlan.

A Szilágyi Sándor történész-tárlatvezető által tartandó előadás kastélybelépővel vagy külön, 500 forintért megváltható jeggyel hallgatható meg, míg Cseresznyés János történész előadásán várbelépővel lehet részt venni.