info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

A DOHÁNY KULTÚRÁJA – Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán

2018-10-13 - 17:00

18 éven felülieknek! A Nagy Adrienn néprajzos-muzeológus által tartandó előadás azoknak szól, akiket érdekel a dohányzás kultúrája és objektíven, történelmi érdeklődéssel tudják szemlélni egy szokás, szenvedély felbukkanását, kialakulását és elterjedését.

Miért ilyen a pipa felépítése? Hogyan terjedt el a pipázás Magyarországon? Mi a különbség a főúri és a paraszti pipák között? Mindezen kérdésekre választ kaphat október 13-án, a 17 órakor kezdődő előadáson az Erkel emlékházban.

A dohányzás a dohány európai megjelenése óta létezik. Vagy talán korábbról is ismerjük? Talán már az ókori Rómaiak is hódoltak ennek a szenvedélynek… természetesen dohány nélkül, de ugyanakkor pipával.  Minden dohánnyal, dohányzással kapcsolatos kérdésére választ kaphat az érdeklődő az október 13-án 17 órakor megtartandó pipatörténeti előadáson az Erkel Emlékházban.

Az előadás mellett egy pipakiállítás is megtekinthető lesz és a belépő mellé egy pohár finom vörösbor – vagy aki úgy kívánja piros üdítő – jár, hogy még jobban átérezhessük a kellemes, dohányfüstös esték hangulatát.

Belépés az Apor Vilmos tér felőli bejáraton!

A belépőjegy mindössze 100 forint!

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának részletes programja az alábbi ismertetőben található!

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán – Szenzációs örökségünk

 

Helyszín

Erkel Ferenc Emlékház
Apor Vilmos tér 7.
Gyula, Békés county 5700 Magyarország
Honlap:
https://erkelemlekhaz.hu/