info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A Vasárnapi Iskola Alapítvány támogatásának köszönhetően Bihar, Tenke és Bélfenyér településről érkezett összesen 16 gyermek a Nimród Lovas Tanyára, ahol öt napot töltöttek el. A jó kedvű csoport június 27-én, a kirándulás utolsó napján az Almásy-kastélyba látogatott el, majd a Várfürdőben zárták a napot.

 

Kovácsné Szatyin Ildikó, a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola pedagógusa elmondta, több mint 10 éve tevékenykedik az alapítvány segítőjeként. Korábban Gyantára látogatott el rendszeresen, negyedik éve pedig Bélfenyérre, a Szent Miklós Gyermekotthonba és környékére utazik ki – tette hozzá. Kiss Márton atya most azon munkálkodik, hogy mintegy napközit hozzon létre, év közben és a nyári időszakban is segítséget nyújtson a rászorulóknak – tette hozzá.

A kirándulásról szólva elmondta, egy-egy ilyen alkalommal a környék nevezetességeit, a történelmet és a hagyományokat is megismertetik a gyermekekkel. – Úgy voltunk vele, hogy az Almásy-kastélyt mindenképpen látnunk kell, majd ezután a Várfürdőbe megyünk. Nagyon örülünk, hogy ott is kedvezményes belépési lehetőséget kaptunk – ismertette. A kirándulás búcsúestjén lesz még tárcsás sütés, beszélgetés és éneklés, a legkisebb gyermek 8, a legidősebb pedig 16 éves.

A motivációjára vonatkozó kérdésre elmesélte, éppen Benke Ildikó, a Kossuth Rádió munkatársának összeállítását hallgatta, ami a szórvány magyarságról szólt. Szíven találta a téma és úgy döntött, mindenképpen segíteni szeretne. A jelentősebb történelmi eseményekhez kapcsolódva szoktak előadásokat, vetítéseket és foglalkozásokat tartani, de karácsony előtt is meglátogatják kis védenceiket. Mint fogalmazott, a gyermekek mosolyát, örömét látva minden erőfeszítés megtérül.

Címkék: , , ,
Skip to content