info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Taroltak a magyarok a Heritage Hotels of Europe díjátadó gáláján

Igazán különleges dolog történt, hiszen a Heritage Hotels of Europe zsűrije úgy döntött, hogy a hagyományosan meglévő hét elismerés mellé bevezet egy különdíjat, amit a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontnak ítélt meg – minderről a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke adott tájékoztatást. Gulyás Eszter a Magyarország bécsi nagykövetségén november 17-én tartott díjátadó ceremóniával összefüggésben ismertette, nagyon nagy öröm ért bennünket, mivel az idei megmérettetésen összesen 13 európai ország több mint 100 kastélya, történelmi épülete vetélkedett hét plusz egy kategóriában és mi magyarok remek eredményeket értünk el.

Mint arról beszámoltunk, a gyulai Almásy-kastély rangos nemzetközi elismeréssel gazdagodott. Ezzel összefüggésben kerestük meg a hazai kastélyszövetség elnökét, aki készséggel állt rendelkezésre. De még mielőtt rátérnénk az elnökasszony nyilatkozatára, érdemes megnézni Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató vasárnap esti élő bejelentkezését!

Bécsből jelentkezünk

Heritage Hotels of Europe díjátadó gála 😀🥇

Közzétette: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont – 2019. november 17., vasárnap

 

Gulyás Eszter elöljáróban elmondta, a magyar szövetség, mint a Heritage Hotels of Europe egyik alapítója abból a szemszögből különleges, hogy nem csupán kastélyszállodák lehetnek a tagjai, hanem történelmi épületek is. – Rajtunk kívül még összesen 12 ország kastélyai, kúriái találhatók meg az európai szövetségben – tette hozzá.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont 2017-ben csatlakozott, a honi szövetség elnökének akkori nyilatkozata itt olvasható! Mint fogalmazott, az épületegyüttes hitelesen lett helyreállítva, azonban emellett olyan újdonságokkal is szolgál, ami rendkívül egyedivé, a nemzetközi színtéren is igazán különlegessé teszi. A másik aspektus, amit a zsűri is kiemelt, hogy ki milyen aktivitással képviselte a nemzetközi szövetséget, illetve mennyire buzdította a látogatóit, vendégeit arra, hogy részt vegyenek a szavazáson.

Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke, valamint a Szidónia Kastélyszálloda vendéglátója

Az Almásy-kastély ebben is kiemelkedő volt, a több hónapon át tartó szavazást a közösségi média felületeken és egyéb megjelenésekben nagyon jól láthatóvá tette. Büszkén vállalták a részvételt és mindent megtettek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet, azonban itt nem csupán egyszerű promócióról volt szó, hanem nagyon komoly tartalom van mögötte – összegzett. Nyilvánvalóan az sem véletlenül történt, hogy a gyulai kastélyt 2018-ban jelölték a European Museum of The Year Award-ra, az Év Európai Múzeuma díjra.

Az experience, azaz élmény elnevezés ez esetben igazán találó, hiszen a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont olyan impulzusokat ad, melyek mellett nem lehet csak úgy elmenni – fogalmazott. Az eredményekkel összefüggésben kifejtette, nagyon nagy büszkeség ez az elismerés, mivel összesen 13 európai ország több mint 100 kastélya és történelmi épülete vetélkedett hét plusz egy kategóriában.

Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató és dr. Nagy Andor rendkívüli és meghatalmazott nagykövet

Mint az intézmény házigazdája ismertette, a Szidónia Kastélyszálloda a Heritage & Hospitality elnevezésű elismerést nyerte el, ami a legjobb vendéglátónak szóló díjként fordítható le. Magyar részről volt még egy harmadik helyezés, a mándoki Forgách Kastély a Heritage & Design elnevezésű kategóriában ért el dobogós eredményt. Az értékelés igen összetett folyamat volt, a vendégek, látogatók a Heritage Hotels of Europe honlapján adhatták le voksaikat, ami ki lett egészítve a Tripadvisor és Booking.com oldalon található utazói értékelésekkel, visszajelzésekkel, amit aztán a szakmai zsűri pontozása tett teljessé, ez alapján alakult ki a végeredmény.

Gulyás Eszter a Szidónia Kastélyszálloda által elnyert elismeréssel összefüggésben úgy fogalmazott, különleges örömet jelent számára, hiszen csapatmunka eredményeként nyerhették el. A Soprontól mindössze 20 km-re, a Fertő-tó közelében, Röjtökmuzsajon található kastélyszállodában olyan munkatársakkal dolgozhat együtt, akik 8-10, de akár 20 éve is ott tevékenykednek, ami a mai világban igazán nagy értéknek, ritkaságnak számít. Nagyon büszke minden magyar díjazottra – tette hozzá végül.

Nyertesek és díjazottak

Heritage & Design

Győztes: Hotel Britania, Lisbon, Portugal

2. helyezett: Château Gbeľany, Gbeľany, Slovakia

3. helyezett: Forgách Castle, Mándok, Hungary

Heritage & Wellness

Győztes: Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovakia

2. helyezett: Hotel Elizabeth, Trenčín, Slovakia

3. helyezett: Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Austria

Heritage & Gastronomy

Győztes: Hotel Restaurant See-Villa, Millstatt, Austria

2. helyezett: Hotel Villa Nečas, Žilina, Slovakia

3. helyezett: Schloss Kapfenstein, Kapfenstein, Austria

Heritage & Hospitality                  

Győztes: Castle Hotel Szidónia, Röjtökmuzsaj, Hungary

2. helyezett: Monte Pacis, Kaunas, Lithuania

3. helyezett: Schlosshotel Mailberg, Mailberg, Austria

Heritage & Culture

Győztes: Hotel Hviezdoslav, Kežmarok, Slovakia

2. helyezett: Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Austria

3. helyezett: Grandhotel Starý Smokovec, Starý Smokovec, Slovakia

Heritage & Romance

Győztes: Castle Hotel Galicia Nueva, Halič, Slovakia

2. helyezett: Agriturismo L’Unicorno, Bedizzole, Italy

3. helyezett: Hotel Château Béla, Belá, Slovakia

Host of the Year

Győztes: Parkhotel Holzner, Oberbozen, South Tyrol, Italy

2. helyezett: Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Austria

3. helyezett: Romantik Hotel Schloss Rheinfels, St. Goar, Germany

Special Award/Különdíj

Heritage & Experience Almásy Mansion, Gyula, Hungary

További érdekességekért érdemes kattintani!

Fotó: Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége
Cikk: Erdei-Kovács Zsolt
Címkék: , , , , , ,
Megszakítás