info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Életmód

 Ciróka-Maróka baba-mama klub: a klub egyik leghangsúlyosabb célja, hogy a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az őket és gyermekeiket érintő fontos kérdésekben.

Lehetőség adódik például élő hangszeres zene hallgatásra, nevelési kérdések kibeszélése mellett szakemberektől, orvosoktól lehet kérdezni, kézműves kreatív foglalkozásokon lehet részt venni. Molnárné Suhajda Tímea ismertette, a részvétel térítésmentes, minden kedden 10-11 óra között tartják a klubfoglalkozást, ahol a babócák szocializálódhatnak és természetesen az anyukák és apukák is jól érezhetik magukat.

Bővebb tájékoztatás a foglalkozásvezetőtől, Molnárné Suhajda Tímeától kérhető a 06-20/775-86-06-os telefonszámon.

A Pici Maci Muzsika címet viselő baba – mama fejlesztő foglalkozásról Bogdánné Száva Mariann zongoratanár adott tájékoztatást.

Az anyukák kedvükre bővíthetik dalkincsüket és ölbeli játéktárukat – ismertette, hozzátéve: a gyermekek korosztályának megfelelő dal- és mondókaanyag segítségével kiválóan fejlődik a gyermekek zenei képessége, valamint memóriája és szókincse. Mindezek mellett a zenei nevelés kedvező hatással van a babák érzelmi, értelmi, mozgás-, beszéd- és szocializációs fejlődésére.

A földszinten található játszóházban, szerdánként 10 óra és 11 óra között tartandó foglalkozásokon énekek, ölbeli játékok, sétáltatók, ritmushangszerek, buborékfújók és sok-sok zene várja az érdeklődőket! Bővebb információk, további részletek a 06-20-967-73-74-es telefonszámon kérhetők.

Védőburok Közhasznú Egyesület – Burokban a család Az egyesület, Burokban a család elnevezésű projektje márciustól indul.

Közlésük szerint a cél a család társadalmi szerepének megerősítése, a családi kohézió növelése, a krízishelyzetek kezelése, illetve a krízishelyzetek kialakulásának megelőzése olyan komplex szolgáltatásokkal, melyek egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik az adott problémát. A szolgáltatásaik ingyenesek: tanácsadásokat, kis- és nagycsoportos foglalkozásokat, előadásokat, családi napokat szerveznek szülőknek, gyermekvállalás előtt állóknak, gyermeküket egyedül nevelőknek, nagycsaládosoknak, nagyszülőknek.

Az érdeklődők a Művházban kaphatnak tájékoztatást nyitvatartási időben hétfőtől csütörtökig 9 órától 16 óráig, pénteken pedig 9 órától 14 óráig.

Védőburok Közhasznú Egyesület – Pont Neked Az egyesület „Pont Neked” című programjának célja az önkéntesség népszerűsítése, önkéntesek toborzása és önkéntes kisközösségek szervezése a gyulai és a sarkadi járásban.

Közlésük szerint „önkéntes jótett kihívás” programot indítanak, ami júliustól decemberig tart majd. A kihívás lényege az, hogy az önkéntesek minden hónapban végrehajtanak egy „jótettet”, ezáltal megtapasztalhatják a jótékonyság pozitív hatásait. A „jótettek” tervezetten általában valamilyen országos önkéntes akcióhoz, világnaphoz, helyi eseményhez kapcsolódnak.

A csatlakozni vágyók a Művházban, az egyesület irodájában jelentkezhetnek nyitvatartási időben.

Megszakítás