info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Belvárosi Nyugdíjas Klub: A klub megközelítőleg két évtizede működik, a megalakulást követő egy-két évben már Schriffert József végezte a vezetői tennivalókat. Az összejövetelek elsődlegesen kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget biztosítanak, a tagok találkozhatnak, beszélgethetnek, szóval odafigyelnek egymásra. Évente háromszor-négyszer szerveznek nagy közös vacsorákat – mondta Schriffert József, hozzátéve: ezeket az alkalmakat mindenki nagyon szereti és várja. Jelenleg 50-60 aktív taggal rendelkeznek, minden nyugdíjast szívesen látnak, szeretettel fogadnak. Minden hónap első szerdáján találkoznak, méghozzá a 14 óra és 17 óra közötti időszakban.

Schriffert József 06-66/461-368

Ciróka-Maróka Baba-Mama Klub: a klub egyik leghangsúlyosabb célja, hogy a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az őket és gyermekeiket érintő fontos kérdésekben. Lehetőség adódik például élő hangszeres zene hallgatásra, nevelési kérdések kivesézése mellett szakemberektől, orvosoktól lehet kérdezni, kézműves kreatív foglalkozásokon lehet részt venni.  Molnárné Suhajda Tímea ismertette, a részvétel térítésmentes, minden kedden 10-11 óra között tartják a klubfoglalkozást, ahol a babócák szocializálódhatnak és természetesen az anyukák és apukák is jól érezhetik magukat. A csoport 2016 januárja óta működik, Csepreghy Rózsa indította el.

Molnárné Suhajda Tímea 06-20/775-86-06

Értelmiségi Nyugdíjas Klub: Mindzsák Erzsébet több mint egy évtizede látja el a vezetői feladatokat, a szabadidős, kulturális programok szervezése mellett nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre, a rendszeres mozgásra. Kirándulásokat, túrákat, téli és nyári sétákat is terveznek és valósítanak meg, mint mondja, a foglalkozások családias hangulatban telnek. Sokat járnak színházba, moziba, de emellett az ügyes-bajos dolgokat is megvitatják, odafigyelnek, mondhatni vigyáznak egymásra és természetesen az állandó mozgás révén önmagukra is. A találkozóikat minden második (páros) szerdán 15 órai kezdettel, egy órás időtartamban tartják.

Mindzsák Erzsébet 06-30/400-94-22

Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete: Az immár negyed évszázados egyesület céljait Csonka György ismertette, aki elmondta: a továbbiakban is folytatódnak a szellemi fejtörők helyi kihívásokkal, azonban a többi között utazásokat és esti programokat is szerveznek. Fontosnak tartják az élethosszig tartó tanulást, ennek érdekében született meg az idén már 15 éves Nyugdíjas Akadémia elnevezésű kezdeményezés. A programot szoros együttműködésben valósítják meg, melyben a Városháza munkatársai mellett az egyetem gyulai kara is közreműködik. Összejöveteleiket hétfőnként és szerdánként 10 óra és 12 óra között tartják, az elnökség minden hónap második szerdáján 10 óra és 14 óra között ülésezik.

Csonka György 06-70/339-33-31

Harisnyagyári Nyugdíjas Egyesület: A korábbi harisnyagyári dolgozókat összefogó szervezetet Mészár Ferencné viszi immár több mint öt éve. A fő vezérelv, hogy odafigyeljenek egymásra és jókat beszélgessenek, rendszeresen összejöjjenek. A tagok többsége 70 év feletti, nagyon szeretik a családias alkalmakat. Bár az egyesület azért indult, hogy a gyár dolgozóit fogja össze, azonban a külsősöket is szertettel várják, a jelentkezést mindenképpen elfogadják. A 22 tagot számláló egyesület tagjai minden hónap utolsó keddjén találkoznak 14 óra és 16 óra között.

Mészár Ferencné 06-20/226-05-50

Polgári Nyugdíjas Egyesület: Az egyesület 2015-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, a vezetői tisztséget Bálányi Györgyné látja el uszkve három esztendeje. Mint mondta, közösségi programokat, összejöveteleket, foglalkozásokat, kedves kirándulásokat különféle eseményeket szerveznek. Sok az egyedülálló nyugdíjas, azonban a nem egyedülállóak is igénylik ezeket a jó hangulatú tevékenységeket – tette hozzá. A tagok rendszeres tájékoztatást kapnak a városi ügyekről, hiszen erre is fokozott igény jelentkezik. Az egyesület 120 tagot számlál, találkozóikat minden kedden 14 óra és 16 óra között tartják.

Bálányi Györgyné 06-20/345-50-20