info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Egyik napról a másikra vissza is álltak a gyulai kiállítóhelyek az eredeti nyitvatartási rendjükre. A veszélyhelyzet megszűnését követően született kormányrendelet lehetővé teszi a múzeumok újbóli megnyitását is; a lehetőségre gyorsan reagáltak az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. működtetésében lévő kiállítóhelyek, s csütörtökön 10 órakor már ki is nyitottak.

Kilencvenhárom nap kényszerű zárva tartást követően június 18-án, csütörtökön ismét megnyitottak a gyulai kiállítóhelyek. Szerda éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök által aláírt törvény a veszélyhelyzet megszüntetéséről. A különleges jogrenddel összefüggésben hozott rendeletek a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették, így június 18-ával a múzeumoknak is lehetőségük van, hogy ismét látogatókat fogadjanak.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. gyorsan reagált a hirtelen jött lehetőségre, s a mai napon 10 órakor valamennyi, a nonprofit kft. működtetésében lévő kiállítóhely megnyitott a látogatók előtt. Az újra nyitással a kiállítóhelyek nemcsak visszatértek a március 17-i bezárásukat megelőző működéshez, de még bővítették is nyitva tartásukat: a következő időszakban a hétfői napokon is várják a vendégeket.

Ennek megfelelően a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház minden nap 10-18 óra között tart nyitva, a Ladics-ház és a Kohán Képtár pedig a szokott fél-fél napokon, de hétfőn is látogatható.

Érdemes tudni még, hogy a vár nyitva tartását a Gyulai Várszínház egy-egy produkciója befolyásolhatja (korábban zárhat a vár), de erről a kiállítóhely minden alkalommal tájékoztatást ad.

Az újbóli megnyitással természetesen ismét elérhetők a vár és az Almásy-kastély szolgáltatásai is, így mindkét kiállítóhelyen a garantált programok, a kastélyban pedig a szabadulószoba is. Az előttünk álló hétvégén a kastélyban alkotóházat rendeznek és a szabadulószoba is üzemel majd, a várban a szokott, szombatonkénti eseményekkel találkozhatnak a látogatók. A Kastély Kávézó és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ajándékboltja május 6. óta már üzemel.

A kiállítóhelyek nyitvatartása:

 

Gyula Almásy-kastély Látogatóközpont 

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Gyulai Vár 

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Erkel Ferenc Emlékház 

hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Ladics-ház 

hétfő, kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00

szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00

 

Kohán Képtár

hétfő, kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00

szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00

További érdekességekért érdemes kattintani!

Címkék: , , , , , ,
Megszakítás