info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

Hippolyt, a lakáj az Erkel-bérlet sorozatban

hippolyt_gyulakult

Január 17-én 19 órai kezdettel egy klasszikus zenés vígjáték látható Gyulán. A művelődési házban bemutatandó Hippolyt, a lakáj című örökbecsű darab egyik különlegessége az, hogy Mikó István rendezi. Az előadást a rendező személye és a kiváló szereposztás mellett kuriózummá teszi az is, hogy alig egy hónappal a bemutató után érkezik vele hozzánk a társulat.

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hyppolit megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen.

Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy jó partit: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze – ahogy egy jó vígjátékhoz illik – a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagy része nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.

Hippolyt: Frech Zoltán
Schneider Mátyás: Mikó István
Aranka, a felesége: Hűvösvölgyi Ildikó
Terka, a lányuk: Szilvási Judit
Nagy András, mérnök: Pásztor Máté
Makáts, főtanácsos: Benkő Péter
Makáts Csaba, a fia: Boros Zoltán
Mimi, lokáltáncosnő: Lovas Emília
Julcsa, cseléd: Szabó Anikó
Tóbiás, inas: Cservenák Vilmos
Weimann Béla: Vass János Pál
Kertész Hugó: Merk László
Kertészné: Szántó Szandra
Pankotay Péri Pál, festőművész: Barsi Márton
Hédi, a felesége: Kereki Anna

Rendező: Mikó István

A darab az Erkel Bérlet sorozatban látható. Jegyek korlátozott számban kaphatók a Művház jegypénztárában 6000 forintos áron.

Címkék: , , , , , , , , , ,
Skip to content