info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Munkatársaink – sok más tennivaló mellett – a megnyitó két éves évfordulójára készülnek. A közelgő nevezetes nap teret enged néminemű nosztalgiázásnak, hiszen az eltelt több mint 700 nap számos eseményt, programot, több ezernyi megfeszített munkaórát, megszámlálhatatlan élményt, mosolyra fakasztó emléket idéz. Az elkövetkezendő időszakban előveszünk néhány érdekes, megható, megmosolyogtató vagy éppen tanulságos momentumot azért, hogy megoszthassuk veletek.

A nagyszabású rendezvények mellett természetesen a rendszeres, kastélyban és várban tartott múzeumpedagógiai foglalkozások is meghatározóak.

Érdemes felidézni a Gyula kirándul elnevezésű kezdeményezést: munkatársaink először 2017 novemberében a kötegyáni iskolában jártak. A gyerekek, a pedagógusok és az iskola vezetése nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadta nem hivatalos delegációnkat, Nagy Adrienn néprajzos-muzeológust, Zeke Adél drámapedagógust-irodalomtanárt, Kukla Ildikó múzeumpedagógus-kulturális szervezőt, Cseresznyés János történészt és Fábián Tamás kommunikációs vezetőt.

A Gyula kirándul elnevezésű kezdeményezés elsősorban utazó múzeumot jelent: hátrányos helyzetű kistelepülések iskoláiba visszük el a kiállítóterek, a kastély, a vár, az Erkel emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár szórakoztató és érdekes ismeretanyagát.

Fotó & videó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Skip to content