info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Ötszörös forgalmat hoz a magyarországi szállodákban a négynapos ünnepi hosszú hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a szallas.hu adatai szerint. Az előfoglalások szerint Heves, Borsod, és Pest megye részesül a legnagyobb mértékben a húsvéti forgalomból, a foglalások fele apartmanba vagy vendégházba szól. Az MTI híradása alapján a húsvétot is népszerű fürdővárosokban töltik a magyarok: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legnépszerűbb.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, a Gyulai Vár és a Várfürdő mindössze 300-320 lépésre található egymástól – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

A szállásfoglaló oldal adatai szerint az idei húsvét a foglalások alapján a tavalyi húsvéthoz képest is 6,23 százalékos növekedést jelez.

A közleményben Drávai-Mészáros Judit, az oldal marketing menedzsere elmondta: az átlagos foglalási érték közel 60 ezer forint, míg SZÉP-kártyás fizetés estén csaknem 70 ezer forint, és minden ötödik vendég SZÉP-kártyával fizet. A foglalások csaknem ötöde szól 4 csillagos hotelbe, de a 3 csillagos hotelek ajánlatai is jól fogytak.

Az előrejelzés alapján a legnagyobb mértékben Heves (14,19 százalék), Borsod (12,09 százalék) és Pest (8,26 százalék) megye részesül a forgalomból.

A hírügynökség közlése szerint a húsvétot is népszerű fürdővárosokban töltik a magyarok: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legnépszerűbb. 

⊂((・▽・))⊃

Erős forgalomra számíthat a főváros, Miskolctapolca, Zalakaros, Szeged, Pécs, Hévíz és Siófok is. A legvonzóbb szálláshelykörnyéki programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és a Gödöllői Királyi Kastély is – közölték.

A húsvéti programok csupán egy kattintásra találhatók!

Húsvéti programok, események, érdekességek – Módosítva

Címkék: , , , , ,
Skip to content