info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Szabadtéri fotókiállítás a gyulai kastélyparkban

szeptember 5 - 08:00 - 18:00

A kastélyparkban mutatják be elmúlt évi képeiket csabai és gyulai fotósok.

A gyulai Székely Aladár Fotóklub és a békéscsabai Márvány Fotóműhely tagjai rendeznek különleges, egynapos tárlatot a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában szeptember 5-én, vasárnap. A magyar fotográfia napja alkalmából rendezett kiállítás 8-18 óra között lesz megtekinthető, természetesen díjtalanul. Az elmúlt év alkotásai című tárlatukban több mint 30 méter hosszban mutatja be egy-egy fényképét 58 alkotó, amelyeket a park fái és kandeláberei között kifeszített szalagokra helyeznek fel.

Augusztus 29. a magyar fotográfia napja annak emlékére, hogy 1840-ben ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen dagerrotípia, amely a fotográfiában az elsőként gyakorlati használatba került képrögzítési eljárás volt. Idén lesz 181 éve, hogy a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon.

A két kiállító kör:

A Székely Aladár Fotóklub formálisan bár 1984 óta működik, valódi története jóval korábbra nyúlik vissza. A közel harminc személyből álló szervezet – amelynek tagjai a gyulaiak mellett Sarkadról, Békéscsabáról, Mezőberényből, Elekről is látogatják a foglalkozásokat – a fotóművészet számos ágát művelik. A klub szakmai tekintélyére jellemző, hogy fényképésztanulók, sőt hivatásos fotóriporterek is tagjai a gyulai Székely Aladár Fotóklubnak.

A Márvány Fotóműhely alapítói 1997-ben határoztak úgy, hogy hobbijukat szervezett formában folytatják tovább. Képeiken a múlt emlékeinek, a természet, illetve az épített környezet tárgyainak, ezek részleteinek bemutatásával hívják fel a figyelmet a körülöttük levő múltbéli-, és új értékek szépségeire, vagy ezek lassú pusztulására, de készítenek portré és tárgyfotókat is.

 

Részletek

Dátum:
szeptember 5
Időpont:
08:00 - 18:00

Helyszín

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Gyula, Magyarország
Telefon:
(+36-66) 650 218
Honlap:
https://www.gyulaikastely.hu/
Skip to content