info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Gyulai Tematikus Filmnap

július 28 - 14:00 - 23:00

Gyuláról és Gyulán forgott filmek lesznek láthatók szerdán délután a gyulai Almásy-kastélyban, este pedig a helyiek „házi mozija”, a Toldi kerül műsorra. A Gyulai Tematikus Filmnap díjtalan filmnézést biztosít helyieknek és turistáknak egyaránt.

Ugyanarra nézünk, mégis mást látunk a címe annak a tematikus filmnapnak, amely helyszíne a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. A július 28-i (szerdai) esemény délután kettőkor kezdődik olyan rövidfilmekkel, amelyeknek bármilyen okból közük van a városhoz. Műsorra kerül így többek között olyan drónfelvétel, amely a karanténidőszak alatt készült Gyuláról, de az Erkel emlékház fiataloknak kiírt videó pályázatának két legjobb alkotása, vagy az Erkel Ferenc visszaemlékezései alapján, ugyancsak az emlékházban, az azt működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. által forgatott rövidfilm is. Ezek mellett helyi filmkészítők változatos műfajú alkotásai lesznek megtekinthetők. Nem véletlenül kapta a tematikus nap az Ugyanarra nézünk, mégis mást látunk címet: ugyanazt a Gyulát mutatják be a mozgóképek más és más szemmel.

A nap délutáni részében 14-20 óra között az Almásy-kastély hűtött fogadóterében, fotelben helyet foglalva láthatják az érdeklődők a videókat.

Az esti programban a gyulai alkotók készítette Toldi című filmet vetítik. A 2019 szeptemberében bemutatott filmnek elsősorban helyi közreműködői vannak (a nagyközönség számára nem ismert szereplők mellett Szabó Tibi és Kara Misa a Magna Cum Laudéból), de feltűnik benne Koncz Gábor, Reviczky Gábor, Kovács István és az erőemelő Fekete László is. A 21 órára hirdetett filmvetítést megelőzően, fél kilenctől egy beszélgetést is rendeznek a film alkotóival.

A Gyulai Tematikus Filmnap délutáni és esti eleme is minden érdeklődő számára díjtalanul látogatható. A program megvalósítói szerint az este több egy sima filmvetítésnél; közösségi program, amelyet a gyulaiaknak szerveznek, ám várják arra a városban tartózkodó turistákat is. Az esti, piknik hangulatú vetítés helyszíne a kastélypark. A szervezők – akik ingyenes pereceket is biztosítanak a mozizáshoz – arra biztatják az érdeklődőket, hogy plédekkel, strandszékekkel, egyéb ülőalkalmatosságokkal érkezzenek. A Kastély Kávézó a vetítés végéig nyitva tart.

Részletek

Dátum:
július 28
Időpont:
14:00 - 23:00
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Gyula, Magyarország
Telefon:
(+36-66) 650 218
Honlap:
https://www.gyulaikastely.hu/
Skip to content