info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

Az Arany emlékév csúcspontja

2017-11-13

November 13-án közel félezer diák szavalja Arany János balladáját, A walesi bárdokat a magyar nyelv napja tiszteletére a Vigadóban, este pedig nívós irodalmi színvonalú beszélgetés várja az érdeklődőket a Red Hole Music Pubban.  A magyar nyelv napja a közfigyelmet igyekszik ráirányítani a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre.

Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, azonban ez elsősorban nyilvánvalóan nem törvényi, hanem sokkal inkább kulturális, identitásbeli kötelezettség, tiszteletadás.

Gyula városa, mint a magyar kultúra egyik legerősebb honi bástyája mindig is kötelességének tekintette nemzeti és történelmi értékeink védelmét, megóvását és nagy nyilvánosság elé tárását. Erkel Ferenc szülővárosa nem is tehetne másként, hiszen ez a gazdagon megáldott történelmi-kulturális ékszerdoboz igencsak bővelkedik látnivalókban, megismerésre méltó értékekben, gyökerei pediglen egészen mélyre nyúlnak.

A Vigadóban tartandó (az esős időjárás miatt módosul), 11 órakor kezdődő szavalat térítésmentesen hallgatható meg és természetesen az esti beszélgetés is ingyenes.

Az esti, 18 órakor startoló rendhagyó helyszínen tartandó esemény pedig már csak azért is érdekes lesz, mert bizony dr. Elek Tibor is részese, aki, mint köztudott november 1. óta hivatalosan is aVárszínház igazgatói posztját tölti be. Azonban ezen az esten nem ebben a minőségében, hanem irodalomtörténészként teszi tiszteletét.

Költői Varázs

Résztvevők:

Ármos Lóránd költő,

Farkas Wellmann Éva költő, szerkesztő

Bék Timur költő, egyetemista,

Varga Zsolt gitárművész

Red Hole Music Pub, Gyula, Megyeház utca 4-8.

Részletek

Dátum:
2017-11-13
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, ,