info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544
Egy szerbiai, Belgrádban élő család érkezett „hozzánk” látogatóba, illetve egy rövid, kétnapos kirándulás erejéig Gyulára. Pontosabban, ez idő tájt szabad szemmel is jól láthatóan megnőtt a Szerbiából érkezett vendégek száma.

Dusko Rasuo, Ana Rasuo, Gorica és Jelica Rasuo immár hetedik alkalommal járnak Magyarországon – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

A Rasuo család villámlátogatásának első, aktív pihenőként jellemezhető állomása a Várfürdő volt, ahol mint mondták, nagyon jól érezték magukat. Ezt követően az Almásy-kastély látogatóközpont állandó kiállítását tekintették meg, amit már az első pillanattól kezdve lenyűgözőnek, igazán érdekesnek találtak.

Mint Dusko Rasuo az első benyomásaikra vonatkozó kérdésre „családilag összefoglalva” fogalmazott, nem láttak még ehhez foghatót. – A kastély és az épületegyüttest körülölelő park leginkább a salzburgi Mirabell-kastélyhoz hasonlítható – tette hozzá a közgazdászként tevékenykedő, mosolygós és közvetlen családapa.

Kovács Attila a szláv nyelvek és a román nagy tudója, mellette Dusko Rasuo – Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Szerbiában február 16-án tartották az egyik legjelentősebb nemzeti ünnepet, a Köztársaság napját, ez a család is ezért döntött úgy, hogy a hosszú hétvégét különleges kirándulással teszik még egyedibbé.

Dusko Rasuo, Ana Rasuo, Gorica és Jelica Rasuo immár hetedik alkalommal járnak Magyarországon, nagyon szeretnek itt lenni; a történelmi fürdővárosba most először vezetett az útjuk.

A Várfürdő és az Almásy-kastély után a várba is betértek, hiszen ez a Közép-európai vetületben is egyedülálló erődítmény kihagyhatatlan látnivaló, a világ bármely pontjáról is érkezzen a különlegességekre nyitott látogató.

A szerbről magyarra fordításban Kovács Attila, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársa segített, akinek köszönhetően immár szerb és más szláv nyelveken is elérhető a vár és a kastély állandó tárlata.

E.K.Zs.

Címkék: , , , ,
Skip to content