info@gyulakult.hu  (+36-66) 463 544

A legnagyobb királyság a Rondella Teraszon hesszelni. Ez a kijelentés akár Corvin Jánostól is származhatna vagy bárki mástól, aki kellő időt szán arra, hogy megálljon, kényelmesen megüljön, megadja a módját és élvezze a páratlan helyszín, a jó társaság, a kifogástalan kiszolgálás, valamint az osztályon felüli kínálat nyújtotta örömöket.

Van az a helyszín, ahol az ember lecsatolja a karórát, lenémítja a telefont, hátradől és hagyja, hogy a miliő diktálta emberi tempó eluralja. Hosszan kavargatni az ízlésesen felszolgált kávékülönlegességet, elábrándozni a fahéjjal ízesített tejszínhab-felhőkön, szemmel kísérni a rendezvénytéren gondtalanul játszó kölyökkutyát vagy éppen a színpompás vadkacsák önfeledt totyogását. Nagyot kortyolni az életből és ízlelgetni a jófajta aromát. Élvezni egy jó beszélgetést, kellemes társaságot, mintha csak ez az egy pillanat számítana. Mert van, amikor csak ez számít.

Az évszázadok háborítatlanul hagyták gótikus téglavárat. Megállt, megpihent még az idő is, kellemesen elnyújtózik a pillanat, utat enged a jó érzéseknek, pozitív gondolatoknak. Mosolygós arcok, kedves, barátságos fogadtatás, tréfás anekdoták, mindenki a legjobb, legtermészetesebb formáját hozza. Emberi lépték, hétköznapi luxus, nem hétköznapi környezetben. Az emeletes ágyútorony éberen vigyázza a jó hangulatot. A közeli csónakázótó fodrozódó tükre szikrázva töri meg a napsugarakat, az enyhe szellőtől lengedező fűzfák derűsen bólogatnak.

Nem véletlen a költői hangulat, a környezet diktálja. Felszabadítóan hat, az ember akaratlanul is nagyot nyújtózik, elégedetten csettint. Nincs mókuskerék, nem kerget a tatár, annak meg már jó ideje, hogy a török sem portyáz. A nyüzsgő pezsgés lappad, helyét a természetes áramlás veszi át. Ezt az életformát kéne élni mindenkinek, a stressz fogalma garantáltan kiesne a köztudatból. Eltűnnének a határidőnaplók a papírboltok polcairól, jelentősen visszaesne az okostelefonok és a nyugodt alvást elősegítő készítmények iránti kereslet.

Ha valakit esetleg mégsem nyűgöz le teljesen a kies kulissza és feltétlenül ragaszkodik a technikai világ nyújtotta örömökhöz, annak sem kell csalódnia. Három nagyképernyős televízió gondoskodik arról, hogy ne maradhasson le az „évszázad sporteseményéről”. A kínálat folyton folyvást finomodik, nem követi, sokkal inkább diktálja a legfrissebb trendeket. A nagy gondossággal összeállított borlap, a koktélok kavalkádja, a helyi párlatok választéka a legkifinomultabb ízlésű vendégből is elégedett mosolyt csalogat elő.

Túlzónak, elfogultnak ítéled ezt a fajta megfogalmazást? Gyere el nyitvatartási időben, 8-24 óra között, helyezkedj el kényelmesen és hagyd, hogy a mókuskerék a feledés homályába vesszen. Vesszen a hétköznapok szürkesége, add át magad az élvezetnek! Egy fertály óra múlva szemernyi kétséged sem marad, a legnagyobb királyság a Rondella Teraszon hesszelni.

Fotó: Incze László/Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Címkék: , ,
Skip to content